tiistai 2. huhtikuuta 2013

Arjen pyörteissä lapsiparkkeja käyttäen ;)

Päivä lähti jälleen käyntiin pääsiäisvapaiden jälkeen. Viikonloppu vierähti mummolassa ja anoppilassa, tyttö nautti kovasti serkkujen seurasta. Vapaan aikana äitikin sai herkutella suklaalla ilman huonoa omaatuntoa, tein itselleni sen verran löysät säännöt kevätkunto-ohjelmaan (Enintään kolme päivää herkuttelua "erikoistilanteissa", pääsiäinen kuuluu ehdottomasti erikoistilanteisiin ;D). Tämän johdosta pystyin lähtemään tänä aamuna hyvällä omallatunnolla salia kohden. Käyn aika usein arkisin salilla. Kuntoilu onnistuu, sillä tytön voi jättää siksi ajaksi salin lapsiparkkiin. Aivan pelastuspalvelu, aamupäivät ovat hieman hiljaisempia ja salilla on vakiohoitaja. Tyttö onkin ollut parkissa jo aika pienestä, jopa puolivuotiaasta lähtien. Viime kesänä lapsiparkki oli nimittäin niin hiljainen viikolla, että tämä oli mahdollista. Tytön temperamentti on myös aika avoin eikä vierastava, joten parkkiin jättö on ollut minulle äitinä suhteellisen helppoa. Joskus tosin huono omatunto pyyhkäisee aivosopukoihin, mutta rauhoittelen itseäni kertomalla että olen kuitenkin tytön seurassa loput 23 tuntia vuorokaudesta. Parkissa on ollut sekin hyvä puoli, että se on kouluttanut MINUA jättämään tytön välillä jonkun muun hoteisiin. Äidin kalvava omatunto on aika voimakas tunne. Ennen lapsen saantia ihmettelin väsyneitä äitejä, jotka eivät pyytäneet hoitoapua. Nyt ymmärrän paremmin, mistä tämä johtui. Mummoloiden sijoittuminen noin 300 km:n päähän on osaltaan kannustanut myös tutkiskelemaan lastenhoitovaihtoehtoja.

Huomenna tyttö jää maksulliseen Mll:n lapsiparkkiin, kun menen tekemään parin tunnin harjoittelua tilalla, josta kerroin aiemmin. Onneksi meille, tämäkin parkki on ollut kyllä yllättävän hiljainen, eikä lapsia ole usein kolmea enempää (vaikka parkki maksaa vain 3 € tunti!). Pari viikkoa sitten tyttö oli yksin parkissa seuranaan KOLME hoitajaa, yksi varsinainen työntekijä ja kaksi harjoittelijaa. Ei ollut aikuishuomiosta pulaa :). Parkki on avoinna arkipäivisin yli 1-vuotiaille lapsille. Toivotaan, että toiminta jatkuu hiljaisuudesta huolimatta mahdollisimman pitkään, sillä tällainen on kyllä monen vanhemmalle erinomainen etu arjen helpottamiseksi. Kiitos Mll, taidanpa maksaa nyt jäsenmaksusi ennen kuin unohdan...

Sujuvaa paluuta arkeen kaikille lukuisille lukijoilleni! ;D





1 kommentti:

  1. Voi kun mäkin uskaltaisin jättää pikkuneidin hoitoon joskus.. :) Aika rohkeaa! Mäki haluan pikkukaupunkiin kun siellä on jotenkin nuokin asiat niin paljon turvallisemman tuntuiset. Ja vaikuttaisi monipuolisilta hoitomahdollisuudet.

    VastaaPoista