torstai 14. maaliskuuta 2013

Töihin maatilalle hoitovapaalla?

Olen ajatellut hakea osa-aikaista maatilatyötä paikalliselta lypsykarjatilalta. Mulla on kyllä vakituinen työ Helsingissä. Olen miehen työpaikan takia asutettuna väliaikaisesti pohjanmaalle ainakin siihen asti, kun tyttömme on 2-vuotias. Siihen on kuitenkin vielä aikaa ja hieman levoton luonne kaipaisi hieman vaihtelua viikkoon. Haluan kuitenkin olla hoitovapaalla kotonakin, joten haen työtä 2 viikonpäivää viikossa. Jaa-a, ketäköhän tämmönen työntekijä kiinnostaisi :D. No, sain joka tapauksessa kutsun mennä käymään potentiaalisella tilalla ensi viikolla. Jännittävää! Nyt on hiottava motivaatio huippuunsa, jotta lykästäisi. Äitinä on aina ristiriitaisia mietteitä, joten tein asiasta SWOT-analyysin:

Hoitovapaalla tehdyn osa-aikaisen maatilatyön...

...vahvuudet:
- Uusi kokemus ja tietotaito suuren lypsykarjatilan käytännön töistä auttaa omassa asiantuntijatyössä.
 - Tuo lisämotivaatiota omiin asiantuntijatöihin.
- Tyttö ja äiti saa vaihtelua viikkoon.
- Hyvä mahdollisuus töihin nyt. Myöhemmin omien töiden lomassa tehty maatilatyö ei oikein onnistu ilman huomattavaa tulon- tai vapaa-ajanmenetystä.

...heikkoudet:
- Rahaa jää käteen vähemmän kuin nyt. (Palkka ei ole todennäköisesti parempi kuin menetetty hoitoraha, kun siitä vähennetään vielä kunnallinen hoitomaksu 2 kertaa viikossa)

...mahdollisuudet:
- Uusi karjatilakontakti ja ehkä myös uusia ystäviä.
- Näköalapaikka suuren tilan toimintaan.

...uhat
- Mahdollinen huono viihtyvyys töissä
- Mahdollisesti tyttö ei viihdy hoidossa

Onneksi olen kuullut, että tällä kyseisellä tilalla on paljon pitkäaikaisiakin työntekijöitä, mikä voi vähentää töissä viihtyvyyden riskiä. Tyttö on ollut hieman viime aikoina äitinsä perään, joten totutusjakso lienee tarvittava. Monta palikkaa pelissä, mutta katsotaan katsotaan...


1 kommentti:

  1. Wau! Tervetuloa koukuttavaan blogimaailmaan. Voin jo vanhana konkarina (blogini ollut pystyssä jo melkein viisi päivää!) varoittaa, että tämä on aivan uusi ihana maailma joka vie mukanaan helposti :D
    Onnea työhaastatteluun! Toivottavasti tärppää!

    VastaaPoista