perjantai 31. toukokuuta 2013

Liikennettä ja paikallisia nähtävyyksiä

Jumpassa ja kirjastossa käyty tänään, pikkuinen nukkuu pyöräilykärryssä kypärä naamalla. Koitin kerran ottaa kypärän siltä lenkin jälkeen pois, heräsi siihen paikkaan, joten olen nähnyt viisaammaksi pitää sen päällä. Unien jälkeen pienellä on hiukka kypäränrantua otsassa, mutta hyvin näyttää uni maistuvan.

Viime aikoina on tullut tehtyä kaikenlaista, hyvät ilmat ovat tuoneet uutta energiaa. Ihmiset vaikuttaa hyväntuulisimmilta. Liikenteessäkin autoilija vilkuttaa takaisin kun näytän sille pyöräilijänä kädellä että sen pitäisi väistää. (Paikallisista autoilijoista ei valitettavasti ikinä tiedä tajuavatko väistää vai ei.) Se ottaa hiukka tässä maakunnassa hermoon, mutta eipä muuallakaan kovin paljon viisaampia autoilijoita ole. (Paitsi Ylivieskassa, siellä on aivan ihme meininki - autot väistää vaikka suojatietä ei olisi lähimaillakaan! Erään tapaamani henkilön mukaan kunnian Ylivieskan autoilukulttuurista ansaitsee paikallinen autokoulu.) Niin ja toisaalta eipä pyöräilijätkään ole aina liikennesääntökirjaopin priimuksia, joten molemmilta löytyy varmasti petrattavaa.

Käytiin viime viikonloppuna Ähtärin eläinpuistossa ja Tuurin kyläkaupassa - wo hou! Ähtäri yllätti positiivisesti, Tuuri oli mun mielestäni "ei ny niin erikoinen". Ähtärissä oli kolmen kilometria ympäri kiertävä lenkki, jonka puolivälistä löytyi kahvila. Makkaranpaistopaikkoja ja eväspöytiä oli paljon tosi ihanilla paikoilla, joten ensi kerralla ottaisin omat grillieväät mukaan. Pikkunen tykkäsi katsella eläimiä matkakärreistä käsin, paikalta löytyi myös vetokärrejä. Reitti oli hiekkainen, joten matkakärrit eivät olleet tarkoitukseen aivan parhaat, mutta ihan kohtalaiset kuitenkin. (Varsinkin kun mies ne kärrit työnsi). Tuurista mulle tuli mieleen lähinnä vanhanmallinen Citymarket parilla koristemonumentilla. Keskisen talo näytti hulppealta takapihan suihkulähteineen, siinä oli kai se suurin nähtävyys sen matkailukohteen osalta.


1 kommentti:

  1. Me käytiin kerran karavaanilla Ähtärissä, mutta koska pikkuneiti oli vasta vatsan sisäpuolella ei jaksettu maksaa kuitenkaan suolaista sisäänpääsymaksua. Ensi reissulla täytynee käydä Ranuan eläintarhassa moikkaamassa nalleja ;D

    VastaaPoista